Novo masovno divljanje imigranata, ovaj put u središtu Torina (VIDEO)

https://youtu.be/CIzL82SEQTE

Stanovnici dijela Torina u srijedu i četvrtak prestrašeno su gledali divljanje afričkih imigranata koji su bacali i razbijali sve što su stigli, uzvikujući pritom otvorene rasističke prijetnje svim prolaznicima, koje su nazvali „rasističkim“ Talijanima.

Masakr u dvorani Bataclan u Parizu bio je „osveta isključenih,“ izjavio je jedan od stotina podivljalih imigranata koji inače u Italiji borave ilegalno, a odlučili su nasilno prosvjedovati protiv toga što im talijanski porezni obveznici nisu omogućili „dostojanstveni život.“

Nemamo ništa u ovome gradu.“ rekao je imigrant iz Kameruna, inače zemlje u kojoj nema ni traga ratnim sukobima, a koji je ljut zbog toga što Talijani „ne razumiju da smo mi također mladi dečki koji žele dostojan život.

Imigranti koji su sudjelovali u neredima dio su od oko 1500 afričkih imigranata koji su ilegalno smješteni u bivšem olimpijskom selu na rubu grada Torina. Svi su dakako muškarci, a većina ih je u dvadesetim godinama, te dolaze iz zemalja poput spomenutog Kameruna, te Gane i  Nigerije, zemalja koje nisu okarakterizirane kao one „opustošene ratom“.

Vi Talijani, recite svojoj djeci da mi nismo psi. Recite im da šute jer naše će strpljenje biti okončano prije ili kasnije. A onda ćemo uzeti kanistre s benzinom i baciti ih na vaše prozore,“ zaprijetio je očitim nasiljem jedan od imigranata. Drugi je veličao masakr u dvorani Bataclan kao „osvetu isključenih“, u kojoj su inače stradali uglavnom ljudi liberalnih stavova, a od kojih su neki mučeni na zastrašujuće načine, što je francuska policija pokušala zataškati. „Jedan mrtav na našoj strani je jedan mrtav na vašoj strani,“ dodao je bijesni imigrant.

Neredi i divljanje započeli su u srijedu navečer kada je oko 300-njak imigranata izašlo na ulice, blokirajući promet, čupajući prometne znakove, prevrčući kontejnere i bacajući kamenje i boce na sve što se kreće uzvikujući povike poput „rasisti“ i „gadovi“ prolaznicima.

Talijani su rasisti, a policija nas kontrolira,“ rekao je jedan od imigranata.

Talijanski izvori javljaju također da su u blizini olimpijskog sela odjeknule tri manje eksplozije u srijedu navečer. Radi se navodno o tri „pisma bombe“, međutim nitko od policije nije potvrdio ove navode.

Lokalni stanovnik imenom Umberto izjavio je kako se namjerava odseliti iz tog područja nakon ovih divljanja. „Jučer nam je prekipjelo s ovom situacijom bezakonja u ovom području. Sada smo doista preplašeni.

Zastupnik stranke Lega Nord, Mario Borghezio, rekao je da je njegova anti-imigracijska stranka godinama upozoravala na očajnu situaciju u bivšem olimpijskom selu u Torinu, te da će ignoriranje tih upozorenja stvoriti mnogo veće probleme.

Očito je da dosadašnje poduzete mjere nisu bile dovoljne kako bi zaustavile daljnje nasilje koje se generira sve veći strah i brigu kod građana,“ rekao je Borghezio.

Vlada sada mora iskorijeniti gangrenozni kriminal na tom mjestu poduzimajući hitne i nužne mjere preseljavanja imigranata i deportiranjem svih kriminalaca,“ dodao je Borghezio.

Inače, prošle godine je ovo bivše olimpijsko selo bilo poprištem stravičnog događaja u kojem je jedan afrički imigrant oteo, držao 30 sati i više puta opetovano silovao djevojku s mentalnim poteškoćama.

Izvor: Libero Quotidano, La Stampa, Il Giornale, Tribun