Novogodišnji seksualni napadi u Koelnu su unaprijed planirani

fdsfdfd

Parlamentarna istraga seksualnih napada u Koelnu tijekom prošle novogodišnje noći, koji su rezultirali sa preko 1.000 kaznenih djela od strane novopridošlih imigranata , otkrila je da su napadi bili unaprijed planirani i dogovoreni, pri čemu su društvene mreže odigrale veliku ulogu u planiranju istih.

Član komisije i pravni psiholog, profesor Rudolf Egg, izjavio je za medije da je mala vjerojatnost da se toliki broj ljudi spontano pojavio na istom mjestu u isto vrijeme.

Pretpostavljamo da je postojao dogovor ili plan, da se stotine muškaraca iz sjevernoafričkog područja tu večer pojavi na središnjem kolodvoru u Koelnu.“

Vjerujemo da su usmeni dogovori u izbjegličkom kampu, te dogovori preko društvenih mreža odigrali glavnu ulogu.

Iako Egg tvrdi da su se imigranti dogovarali da će se naći u velikom broju na novogodišnjoj noći, većina nije išla tamo s namjerom da siluje i zlostavlja djevojke. Umjesto toga, kad su vidjeli da policija ništa ne poduzima nakon pojave prvih kaznenih djela, ostali su se osokolili.

Egg to uspoređuje da „teorijom razbijenog prozora“, gdje se barijera za počinjenje kaznenih djela spušta kada pojedinci shvate da mogu počiniti djelo bez reperkusija. On tvrdi da se upravo to dogodilo u Koelnu u novogodišnjoj noći.

Najviše kritika je upućeno neadekvatnoj policijskoj reakciji. Rezultat izostanka policijskog djelovanja je 659 žena koje su podvrgnute raznim oblicima seksualnog zlostavljanja, uključujući i silovanja, od kojeg je jedno završilo i trudnoćom.

Nakon što su detalji ovih napada izašli u javnost, isostavilo se da je mali broj policajaca na dužnosti bio rezultat odluke ministra unutarnjih poslova, koji je odbio zahtjev šefa policije za dodatnim snagama.

Šef policije je nedugo zatim dobio otkaz od strane samog ministra, Ralfa Jagera, kako bi se povratilo povjerenje u policiju, postao je svojevrsno žrtveno janje. Ubrzo se pokazalo da je ministar nakon nemilih događaja naredio policiji da zataška podatke o napadima, te da makne informacije o silovanju iz svojih izvješća.

Izvor: Breitbart