Obamina administracija pružala je podršku ISIL-u – Hillary Clinton znala je za to

Izgleda da je Hillary Clinton primila tajni dopis koji potvrđuje da je američka administracija na čelu sa predsjednikom Barackom Obamom podupirala terorističku skupinu koja se kasnile transformirala u ono što danas znamo pod nazivom ISIL.

Hillary Clinton je kao državna tajnica SAD-a primila tajni obavještajni izvještaj u kojem se potvrđuje da je Obamina administracija aktivno podupirala Al Qaedu u Iraku, terorističku skupinu koja se kasnije transformirala u Islamsku Državu.

maxresdefault

Dopis jasno potvrđuje da je glasnogovornik Al Qaede u Iraku bio Muhammad Al Adnani, kojije kasnije preuzeo istu ulogu u Islamskoj Državi. Zapad i države arapskog zaljeva poput Saudijske Arabije i Katara, te Izraela, podupirale su terorističku skupinu sa ciljem svrgavanja sirijskog predsjednika Bashara al Assada, kojeg podupiru Rusija, Iran i Kina.

U kolovozu 2012. godine, tajni klasificirani dopis poslan je raznim visokim dužnosnicima Obamine administracije i obavještajnim agencijama, uključujući State Department i osobno ured državne tajnice Hillary Clinton.

Dopis je klasificiran kao obavještajni izvještaj“, kazao je Christopher J. Farrell, koji se nalazi na čelu organizacije Judicial Watch, koja je došla u posjed spornog dokumenta. „Napisao ga je netko iz Obrambene Obavještajne Agencije (DIA). Radi se o terenskom izvještaju američkih obavještajnih agenata poslanom središnjem stožeru, sa informacijama za koje agenti garantiraju svojom karijerom“, kaže Farrell.

Izvještaj identificira iračku Al Qaedu kao glavni element sirijske oporbe, koju Zapad zdušno podupire. Izvještaj također predviđa rast i širenje Islamske Države.  Iz predizbornog stožera Hillary Clinton nisu htjeli komentirati informacije o ovom izvještaju.

Izvor: Breitbart