Objavljen dokumentarac o divljaštvu i nasilju Antifa-e (VIDEO)

Dokumentarac nazvan „Antifa: Rise of the Black Flags“ objavljen je u subotu, a YouTube ga je brzo uklonio s izvornog kanala zbog navodnog kršenja smjernica platforme jer sadrži prikaze ekstremnog nasilja. Ipak, film je moguće pogledati na nekim drugim kanalima i alternativnim platformama.

Autori filma, od kojih su neki takozvani „konzervativni“ politički aktivisti, navode da su očekivali cenzuru raznih platformi, pa su film objavili i na alternativnoj platformi BitChute.

Dokumentarac prikazuje eksploziju nasilja i divljaštva marksističkih ekstremista Antifa pokreta, kao i njihov pokušaj širenja nasilja diljem SAD-a i Europe.

Brojni masmediji, brojni političari i razne „poznate ličnosti“ pokušali su umanjiti ekstremno nasilje Antifa-e, opisujući njihov divljanje i nasilje kao „mirne prosvjede“ ili pak „izražavanje nezadovoljstva“, dok oni u sprezi s anti-bjelačkim crnačkim rasistima iz pokreta Black Lives Matter već mjesecima divljaju, pljačkaju, uništavaju i pale imovinu građana u američkim gradovima.

Ironično, autori filma navode da je većina snimaka preuzeta iz raznih televizijskih emisija i vijesti raznih TV kuća te da se mnoge snimke mogu pogledati i na samom YouTube-u.