Ovih dana hrvatske vlasti najavile su kao Vlada nastavlja s praksom povećanja plaća i poreznih rasterećenja, ali samo za – državne i javne službenike, prenosi Poslovni dnevnik.

Ministar financija i potpredsjednik vlade Zdravko Marić izjavio: „Mogu ponoviti sve što je učinjeno do sada kroz povećanje osnovice i porezna rasterećenja. Ponavljam, ne planiramo na tome stati, naša ideja je nastaviti dalje s politikom povećanja plaća i unaprjeđenja materijalnog statusa i uvjeta za sve državne i javne službenike.

Kako tvrdi Marić, državni i javni službenici predstavljaju doprinos društvu „na jedan način“ te Vlada nastoji „poboljšati kvalitetu i efikasnost ukupnih usluga.

Iz priloženog se tako po tko zna koji put može ustanoviti da je hrvatski državni aparat donio izuzetno praktične i logične odluke, zanemarivši pritom sve one negativnosti i nelogičnosti koje mu serviraju zadrti građani, nezadovoljnici i uzurpatori.

Vjerujemo i moramo biti složni u tome, da će se javne službe ovim činom izdići poput feniksa iz domaćeg pepela te da će biti predvodnici naše domovine na putu ka još blistavijoj budućnosti.