Od ove godine možete zaroniti i posjetiti olupinu Titanika za samo 100.000 dolara

Od ove godine javnost će imati rijetku priliku zaroniti na dno oceana i posjetiti olupinu legendarnog Titanika koji je potonuo pred više od jednog stoljeća.

Titanic Survey Expedition naziv je projekta kojeg provodi američka tvrtka OceanGate. Prvotni planovi predviđali su početak komercijalizacije ovog projekta za svibanj 2018. godine, no sve je bilo stavljeno na čekanje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Titanik je bio luksuzan brod, a cijena karte za putovanje tim luksuzom bila je srazmjerna. Isto tako će i ovo putovanje do njegove olupine biti luksuz koji će oni željni morati platiti 105.129 dolara, što je otprilike ekvivalent koliko bi danas koštala cijena karte za putovanje prvom klasom na Titaniku.

Predviđeno je šest ekspedicija, koje kreću 26. lipnja ove godine. Na svakoj misiji slobodno je devet mjesta, a četiri misije su već sada popunjene.

Oni koji se žele pridružiti ovom poduhvatu, osim što će morati iskeširati pozamašnu svotu, moraju biti stariji od 18 godina, snalaziti se na čamcima na olujnom moru, demonstritati određenu razinu mobilnosti, fleksibilnosti i ravnoteže, te proći tečaj snalaženja i ponašanja u mini-podmornici.