Ektremistička skupina Antifa preuzela je odgovornost za nedavni brutalan napad na AfD-ovog zastupnika Franka Magnitza u Bremenu. Objava na poznatoj web stranici koja podržava marksistički ekstremizam i nasilje naknadno je obrisana.

Odgovornost za napad preuzela je Antifa podgrupa „Antifaschistischer Frühling Bremen“ koja je poruku objavila na platformi Indymedia u 18:00 u srijedu. Međutim, objava je naknadno obrisana, ali je ipak prethodno arhivirana te se jasno može vidjeti njen tekst u cijelosti.

Tekst objave | Izvor: Indymedia.org/Archive.org

Antifašističko proljeće Bremen objavljuje da smo AfD-ovog političara F. Magnitza htjeli osloboditi njegovih fašističkih ideja u ponedjeljak u 18 sati,“ stoji u objavi.

Kako tvrde ekstremisti, Magnitz je navodno imao kontakte na „desničarskoj sceni“ te mu je trebalo „začepiti gubicu“ zajedno s drugim „nacistima.“

Ne toleriramo nikakvo nacističko smeće u našem području! Antifašističko proljeće će doći! Spremite se!“ dodatno stoji u objavi.

Bremenska policija istražuje ovu objavu, odnosno otvoreno javno priznanje napada na Magnitza. Pored svega, antifašistički ekstremisti općenito su poznati po pozivima na nasilje prema „nacistima“, pri čemu sve one koji ne dijele njihove marksističke stavove etiketiraju ovim pojmom.

Njemački Antifa-ekstremisti objavili priručnik za terorističke napade

Platforma Indymedia je poznata kao propagandni medij za marksistički ekstremizam i nasilje. Nakon divljanja marksista u Hamburgu na Samitu G20, njemačke vlasti ugasile su dio platforme nazvan Linksunten.

Ironija u svemu je što se AfD ni po čemu ne može smatrati „nacističkom“ strankom, poglavito jer ima posebni ogranak za židovske članove, kao i po tome da u svojim redovima ima i pristaša afričkog porijekla. Anti-imigracijska, a posebno anti-islamistička politika AfD-a jedino je što ovu stranku može svrstati tek među konzervativnu opoziciju. Svaki drugi opis naprosto je smiješan i znak podčinjavanja tipičnoj masmedijskoj propagandi.