Odvjetnički tim napustio Trumpa uoči suđenja za opoziv

Svih pet odvjetnika koji su trebali Trumpa zastupati na njegovom suđenju za opoziv napustili su odvjetnički tim.

Tim kojeg je vodio odvjetnike iz Južne Karoline Butch Bowers, odustao je od daljnjeg zastupanja uglavnom zbog neslaganja o načinu postavljanja obrane. Odvjetnici su htjeli braniti Trumpa na temelju neustavnosti suđenja s obzirom da je Trump sada već bivši, a ne aktualni predsjednik, dok je Trump navodno htio da se odvjetnici fokusiraju na izbornu prijevaru. Dogovor o prestanku zastupanja postignuo je zajedničkom odlukom, navode bliski izvori.

Nastojanja Demokrata da opozovu predsjednika koji više ne obnaša tu dužnost su apsolutno neustavni i loši za našu zemlju. Štpviše, 45 senatora već je izjavilo da se radi o neustavnom pokušaju. Odradili smo već puno posla, no još nismo donijeli konačnu odluku o našem pravnom timu, što će biti učinjeno uskoro“, izjavio je Jason Miller, Trumpov glasnogovornik.

Suđenje pred Senatom trebalo bi započeti 8. veljače. Dvije trećine Senata, odnosno 67 senatora, potrebno je da se izglasa Trumpov opoziv. To bi značilo da za opoziv treba glasati i 17 republikanskih zastupnika.