Operacija povećanja penisa odnijela prvi život – u Švedskoj

© Giuseppe Graziano / Global Look Press

Relativno zdrav 30-godišnji muškarac podvrgnuo se operaciji pri čemu mu je salo s trbuha trebalo biti presađeno na penis radi povećanja njegove dužine i opsega. Sve se odvijalo u privatnoj klinici u Štokholmu, piše RT.


Widget not in any sidebars

Muškarac je imao tek blaži oblik astme, ali nije imao neke druge zdravstvene probleme. Kao razlog smrti navodi se masna embolija, koja je rezultat ulaska masnog tkiva u krvotok, pri čemu je došlo do začepljenja krvnih žila. Naime, pri kraju operacije, nakon što su kirurzi injektirali 60 ml masti u korijen muškarčevog penisa, njegovo srce je naglo počelo lupati te je u konačnici doživio srčani udar.

Liječnici su pokušali provesti reanimaciju te je prebačen na odjel hitne pomoći u bolnicu, ali je tamo umro dva sata kasnije.

Obdukcijom je utvrđeno da je imao nekoliko slomljenih rebara zbog pokušaja oživljavanja, ali i malo krvarenje u korijenu penisa. Istragom je utvrđeno i da je ovo „prvi slučaj gdje je navodno jednostavna i sigurna procedura povećanja penisa prijenosom masnih stanica uzrokovala smrt u mladog zdravog čovjeka.

Autor: Tribun