Orban: „EU je odbacila kršćansko nasljeđe u korist LGBT hedonističkog poganstva“

Foto: AP / Ronald Zak

Mađarski premijer Viktor Orbán optužio je Europsku uniju za napuštanje kršćanskog nasljeđa u korist “hedonističkog” poganstva LGBTQ+ kampanje protiv proobiteljskih nacija.

Govoreći prije 32. Ljetnog slobodnog sveučilišta i studentskog kampa Bálványos festivala ideja u rumunjskom Baile Tusnadu u subotu, mađarski je čelnik oštro osudio Europsku uniju zbog odustajanja od svojih demokratskih ideala, angažiranja u zamjeni stanovništva i pokušaja nametanja ljevičarske rodne ideologije nad kršćanskim zemljama.

Rekao je da kontinent pati od krize identiteta, tvrdeći da liberalni ideali prosvjetiteljstva pokazuju svoju slabost. Mađarski premijer rekao je da su prije dva stoljeća ljevičarski intelektualci vjerovali da će odbacivanje vjere i uništavanje kršćanstva dovesti do utopijskog društva utemeljenog na racionalnosti.

Ipak, ustvrdio je da je to samo iluzija i da smo “odbacivanjem kršćanstva zapravo postali hedonistički pogani”.

Premijer je u subotu rekao da Europska unija vodi LGBTQ kampanju protiv pro-obiteljskih europskih naroda, rekavši da politička klasa u Bruxellesu nije nikome odgovorna, nije kršćanska i nema uvjerenja. Stoga, rekao je, “nemamo izbora; Uzalud volimo Europu, uzalud je naša, moramo se dalje boriti.”