Orban: „Europa je pod okupacijom a da nije toga svjesna“

Foto: AP / Ronald Zak

Mađarski premijer održao je svoj godišnji govor o stanju nacije, šest tjedana prije parlamentarnih izbora na kojima će najvjerojatnije ponovno osvojiti vlast.

Među temama kojih se dotakao, isticali su se George Soros, briselske elite, imigracija i Višegradska skupina.

Situacija je takva da nam danas prijetnja dolazi sa Zapada, u obliku političara iz Bruxellesa, Berlina i Pariza. Žele da prihvatimo politiku koja je od njihovih zemalja učinila imigrantske zemlje i koja je otvorila put uništenju kršćanske kulture i ekspanziji islama. Žele da prihvatimo imigrante i postanemo zemlje mješovite populacije.

Moramo isto tako naglasiti da ne vidimo tu bitku kao izgubljenu, štoviše, vidimo da smo nadomak pobjede. Zemlje Višegradske skupine su nepokolebljive. Pravoslavni svijet također je s nama, a čini se da i Hrvatska dolazi pameti. Austrija se okrenula domoljublju i kršćanstvu. U Bavarskoj jača duhovni i politički otpor pod vodstvom lokalnog CSU-a.

Jasno nam je da Soros nije započeo sukob samo s nama, već i s Britancima, predsjednikom Trumpom i Izraelcima. A svugdje je tema ista – prisilna imigracija. No neće uspjeti. Mi nismo sami, zajedno ćemo se boriti protiv Sorosevog plana kojeg je prezentirao u Bruxellesu i UN-u, te sad siguran da ćemo zajedno s našim saveznicima i uspjeti u tome.

IZVORVisegrad Post