Orban: „George Soros je upropastio živote milijuna Europljana“

Foto: Spencer Plat/Sean Gallup/Getty

Mađarski premijer Viktor Orban u Europskom je parlamentu žestoko branio mađarsko pravo na samoupravljanje i branio mjere poduzete protiv utjecaja financijskog i političkog špekulanta Georgea Sorosa.

Znam da su moć i snaga Mađarske puno manje od one financijskog špekulanta Georgea Sorosa, koji danas napada Mađarsku. Unatoč tome što je uništio živote milijuna Europljana kroz svoje financijske špekulacije, te je otvoreni protivnik Europe, njega toliko hvale vodeći europski čelnici. Nitko ne smije imati posebne privilegije, ne smije biti iznad zakona, čak niti George Soros.

Kako bi osigurao svoje interese, on financira više lobističkih organizacija koje djeluju pod krinkom nevladinih organizacija. Održava stabilnu mrežu agenata, s vlastitom propagandom, vlastitim medijima, stotinama ljudi, pa i vlastitim sveučilištem.

Držim da se Sorosa ne smije podcijeniti, on je moćni milijarder enormne odlučnosti, kad su u pitanju njegovi interesi on ne priznaje ni Boga ni čovjeka.“

Naš stav je jasan, smatramo da nije u skladu sa osnovnim i temeljnim načelima Europske Unije, prihvat imigranata u našoj zemlji u prisilnom obliku. Odluku o tome s kim ćemo živjeti može donijeti samo mađarski narod.“

Orban je kazao da je bitno naglasiti da „George Soros i njegove organizacije žele transportirati milijun imigranata godišnje u Europsku Uniju. On je osobno javno predstavio taj program i pruža mu financijsku podršku. To možete i sami provjeriti.

Mađarski zakoni temelje se na principima transparentnosti. Mi ne želimo ništa drugo nego znati odakle dolazi novac takvim organizacijama i čiji interesi stoje iza njih. To ne ugrožava njihovu ustavnu slobodu da iskažu svoj stav i zalažu se za svoje interese.

Mi govorimo jasno i nedvosmisleno, tako da nas svatko može razumjeti, iako to nekima nije drago. Nas, s druge strane, iritira rezervirani politički jezik koji nije u stanju imenovati stvari onakvima kakve jesu, što je postalo naširoko uobičajeno u europskoj politici posljednjih godina.

Izvor: Breitbart