Orban i Salvini najavili suradnju na izborima za Europski parlament

Foto: Marco Bertorello / AFP

Italija i Mađarska najavile su formiranje zajedničkog političkog fronta uoči izbora za Europski parlament sljedeće godine, gdje će se suprotstaviti bloku kojeg predvodi francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je i ovaj tjedan proglasio svoju viziju budućnosti globalizacijske EU superdržave kojoj će fokus biti takozvana „ljudska prava“.

Mađarski premijer Orban i talijanski zamjenik premijera Matteo Salvini izjavili su da te dvije zemlje kreću istim putem uoči nadolazećih europskih izbora, gdje će u žarištu debate zasigurno biti problematika masovne imigracije.

Europski izbori dolaze, i puno toga se mora promijeniti“, izjavio je Orban na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka dvaju političara u Milanu.

Trenutno postoje dvije strane u Europi. Jednu predvodi Macron, koji podupire imigraciju. Drugu podupiru zemlje koje žele zaštititi svoje granice. Mađarska i Italija spadaju u tu skupinu.

Mađarska je pokazala da se imigrante može zaustaviti na kopnu. Salvini je pokazao da ih se može zaustaviti na moru.

Imigrante moramo vratiti u njihove zemlje. Bruxelles kaže da to ne možemo učiniti. Rekli su da je i nemoguće zaustaviti imigraciju na kopnu podizanjem ograda, ali eto, mi smo u tome uspjeli.

IZVORBreitbart