Orban: „Nećemo dopustiti da Mađarska postane imigrantski geto“

Foto: AFP / Attila Kisbenedek

“Ove jeseni očekuje se da će protivnici Mađarske istupiti i istovremeno iznijeti svoje zahtjeve”, izjavio je Orbán u govoru 3. listopada u Budimpešti. “Ono što Sorosevo carstvo, briselski birokrati i demokrati u Americi žele od nas je ono što im mi ne možemo – a mislim i ne želimo dati.”

Bidenova administracija “nastavit će željeti da budemo uključeni u rat: da opskrbljujemo oružjem i dajemo više novca Ukrajini, ili barem da dopustimo Bruxellesu da Ukrajini da naš novac”, izjavio je.

“Bruxelles želi da pustimo imigrante unutra i izgradimo imigrantska geta za njih, da pustimo seksualnu propagandu u škole, da im prepustimo ovlasti donošenja ekonomskih odluka,” rekao je, “i nadalje, da se odreknemo autonomne vanjske politike i pravo da se o vanjskopolitičkim pitanjima odlučuje jednoglasno.”

“Prijete da će, ako sve to ne učinimo, vršiti kontinuirani pritisak na nas, uskratiti sredstva iz Bruxellesa i — kroz blagajne Soroseva carstva — plaćati mađarsku ljevicu, domaće protivnike mađarske vlade”, rekao je.

Odgovarajući na te zahtjeve međunarodne ljevice, Orbán je rekao da Mađarska “ne pripada klubu ‘Jawohl zemalja’, koje na telefonski poziv iz Bruxellesa jednostavno odgovore: ‘Jawohl!’”.

Drugo, nastavio je, “Mađarska ne može dopustiti da itko ograniči njezinu neovisnost i suverenitet. To nije samo zbog zdravog razuma, i ne samo zbog povijesnog iskustva, nego i zato što mađarski ustav to jednostavno ne dopušta, dapače, izričito zabranjuje.”

“Mađarska je suverena država”, sažeo je Orbán u popratnoj objavi. “Nećemo postati imigrantski geto i nećemo odustati od prava na vlastitu vanjsku i gospodarsku politiku.”