Orban: „U budućnosti će Mađarska primati kršćanske izbjeglice sa Zapada, prije nego zatvorimo sve granice“

Foto: AP / Ronald Zak

Mađarski premijer Viktor Orbán predviđa da će sljedeća generacija u njegovoj zemlji morati prihvatiti kršćanske izbjeglice koje bježe iz multikulturalne Zapadne Europe, prije nego što konačno zatvore svoju granicu.

U opsežnom i vrlo napetom govoru na godišnjem ljetnom kampu u području Rumunjske s velikom mađarskom manjinom, premijer Orbán usporedio je borbu svoje vlade da obuzda masovnu migraciju s mađarskim otporom turskim osvajačima u povijesti.

Značajno, Orbán je tvrdio da bi one zapadne zemlje koje su prihvatile masovnu imigraciju i multikulturalizam sada trebale biti shvaćene kao “post-zapadne”, pri čemu se pravi Zapad “preselio u Srednju Europu: Zapad je ovdje, a ono što je ostalo tamo je samo post-Zapad.”

“Bruxelles, pojačan Sorosevim trupama, jednostavno nam želi natjerati imigrante,” rekao je, dodajući da unatoč tome što je njegova vlada službeno za ostanak u Europskoj Uniji, on vidi vrijeme Mađarske u bloku kao ograničeno, jer će na kraju postati neophodno spriječiti imigraciju iz multikulturalne zapadne Europe.

“Ovo možda još nije jako važan zadatak za nas, ali bit će za našu djecu, koja će se morati braniti ne samo s juga, nego i sa zapada. Doći će vrijeme kada ćemo morati nekako prihvatiti kršćane koji nam odatle dolaze i integrirati ih u svoje živote. To se već događalo; a one koje ne želimo pustiti morat ćemo zaustaviti na našim zapadnim granicama – Schengen ili bez Schengena,” rekao je, misleći na zonu bez putovnica, zapravo bez granica, koja pokriva veći dio Europske Unije.