Zapad se suočava s virusom koji uništava nacije, kojeg su pokrenuli progresivni idealisti i koji će uništiti civilizaciju ako se konzervativci ne izbore da ga obuzdaju, upozorio je mađarski premijer Viktor Orbán.

Govoreći na konferenciji CPAC Hungary u Budimpešti u četvrtak, mađarski premijer, koji se smatra možda vodećim političarom zapadnog konzervativnog pokreta, uputio je svoje upozorenje stotinama političara, nacionalnih vođa i konzervativnih aktivista koji su se okupili u Budimpešti iz cijelog svijeta.

“Protiv nas je pokrenut virusni napad. Ovaj virus je razvijen u progresivnim liberalnim laboratorijima”, rekao je Orbán. “Ovaj virus napada najranjiviju točku zapadnog svijeta, a to je nacija. To je virus koji uništava nacije i koji će atomizirati i smrviti naše nacije.”

Mađarski čelnik rekao je da se njegova zemlja smatra inkubatorom konzervativne misli i jednim od primarnih uporišta koja su ostala protiv globalizma. Napomenuo je da su konzervativci stigli u Budimpeštu iz različitih zemalja od Sjedinjenih Država, Meksika, Brazila, Izraela i Japana.

“Nije loše društvo, ali kako su Mađari dospjeli u tako ugledan klub? Nismo ogromni, nismo zastrašujući, nismo bogati, nemamo veliku vojsku, nemamo veliki BDP i nismo osobito naseljeni. Koga briga za nas? Ipak, danas smo svi ovdje.“

“Mislim da postoji samo jedan razlog zašto smo u ovom elitnom klubu. Ima jedna stvar koja našu zemlju čini važnim mjestom. Činjenica je da je Mađarska zapravo inkubator u kojem se eksperimentira s konzervativnom politikom budućnosti. Mađarska je mjesto gdje nismo samo razgovarali o porazu progresivnih liberala i konzervativnom kršćanskom političkom zaokretu, već smo to i učinili.”

Mađarski premijer rekao je da napad s kojim se Europa suočava nije ekonomski, već zapravo seže dublje u same vrijednosti i kulturu koje su definirale Europu generacijama.

“Javljam vam da smo svi napadnuti, kako u Europi tako i u Americi. Također vas moram izvijestiti da napad nije ekonomski. Imamo posla s biološkim oružjem”, rekao je Orbán. “Nacija je veliki izum Zapada. To je srce slobodnog svijeta, ali je i Ahilova peta zapadnog svijeta. Ako narodi ispare, raspadnu se, zahrđaju, izgubit će se mogućnost slobodnog života i zapad će propasti. Ljudi bez domovine nikada ne mogu biti slobodni, mogu biti samo bespomoćni pijuni globalne elite.”

Autor: Ivica Mandekić