Oružje nas čini sigurnijima, provjerite zašto!

Iako je ovaj članak u originalu bio namjenjem američkoj publici, koja uz ustavom zagarantiranu slobodu govora ima zagarantirano i pravo nošenja, odnosno držanja oružja, podjednako se može odnositi i na našu zemlju, unatoč tome što mi nemamo zagarantirana ista prava.

Ljudi trebaju znati istinu, o svemu, pa tako i o kontroli nad posjedovanjem oružja. Rigorozni zakoni o držanju oružja nas neće učiniti sigurnijima nego što jesmo, jer oni koji oružje planiraju koristiti za počinjenje kriminala ionako to oružje neće prijaviti već će ga nabaviti ilegalno. To je i malom djetetu valjda jasno, ili barem bi trebalo biti. Statistike čak pokazuju da što je veća koncentracija oružja u rukama građanstva, u toj zemlji ima manje počinjenih nasilnih zločina. Čak postoji određena korelacija između više oružja i manje kriminala. To je upravo suprotno onome u što vas kontrolirani mediji žele uvjeriti.

Naime, kriminalci doista ne žele biti upucani od strane svojih žrtava. Kada potencijalnoj žrtvi oduzmete oružje, kroz primjerice rigorozne zakone o posjedovanju oružja, kriminalci više nemaju nikakvog straha. Primjera radi, američki gradovi sa najviše kriminala su upravo gradovi u kojima su donešeni najrigorozniji zakoni o posjedovanju oružja. Unatoč tome, mediji i političari su opsjednuti uvjeravanjem građanstva kako je oružje ”loše”. Promotrimo sada sljedećih 18 činjenica i puno toga će vam biti jasnije.

pištolj i ruže

1.) Tokom posljednjih 20 godina, prodaja oružja u SAD-u je eksplodirala, dok su ubojstva vatrenim oružjem pala za 39 %, a ostala nedjela vezana uz upotrebu vatrenog oružja su pala za 69%.

2.) Studija provedena na Harvardu statistički je otkrila da zemlje čije građanstvo posjeduje više oružja ima manje kriminala.

3.) Devet europskih nacija sa najnižom stopom posjedovanja oružja imaju prosječnu stopu ubojstava tri puta veću od devet europskih nacija sa najvišom stopom posjedovanja oružja.

4.) Gotovo svaka masovna pucnjava u SAD-u još od 1950. godine dogodila je u saveznim državama sa rigoroznim zakonima o oružju. Europa je, s druge strane, unatoč oštrim zakonima imala tri od šest nabrutalnijih pucnjava u školama.

5.) SAD je prva u svijetu po građanskom posjedovanju oružja, a ipak je tek na 28. mjestu u svijetu po broju ubojstava iz vatrenog oružja po glavi stanovnika.

6.) Stopa nasilnih zločina u SAD-u pala je sa 757,7 na 100.000 stanovnika iz 1992. godine na 386,3 na 100.000 stanovnika u 2011. godini. U istom razdoblju stopa ubojstava je pala sa 9,3 na 4,7 na 100.000 stanovnika.

7.) Oko 200.000 žena u SAD-u godišnje koristi vatreno oružje za obranu od seksualnih napada.

8.) Vatreno oružje se 80 puta češće koristi za prevenciju zločina nego za oduzimanje života.

9.) Broj nehotičnih ubojstava vatrenim oružjem pao je za 58% između 1991. i 2011. godine.

10.) Unatoč oštrim zakonima o držanju oružja u Velikoj Britaniji, ukupna stopa nasilnih zločina četiri puta je veća nego u SAD-u.

11.) Velika Britanija ima 125% više žrtava silovanja po glavi stanovnika svake godine nego SAD.

12.) Velika Britanija ima 133% više razbojstava po glavi stanovnika godišnje od SAD-a.

13.) Velika Britanija je na četvrtom mjestu u EU po broju provala.

14.) Velika Britanija je na drugom mjestu u EU po stopi kriminala.

15.) U Australiji, ubojstva iz vatrenog oružja porasla su za 19%, a oružane pljačke za 69% nakon uvođenja zabrane posjedovanja oružja.

16.) Grad Chicago ima jedne od najstrožih zakona kad je u pitanju vatreno oružje. Je li to smanjilo kriminal? Naravno da nije. Chicago je prema statistikama najsmrtonosniji velegrad. Iz 2011. na 2012. stopa ubojstava porasla je za 17%. Vjerovali ili ne, 2012. godine je u Chicagu bilo podjednako ubojstava kao u cijelom Japanu.

17.) Nakon što je grad Kennesaw, u saveznoj državi Georgia donio zakon po kojem je svako kućanstvo dužno posjedovati oružje, stopa kriminala pala je za 50% kroz narednih 23 godine, a stopa provala za čak 89%.

18.) Svakom teroru koji je određena vlast u povijesti sprovodila nad vlastitom populacijom, prethodilo je razoružavanje te iste populacije.

Nažalost, rijetko ćete čuti ove i slične činjenice u mainstream medijima.

Izvor: End Of The American Dream