Yves Cochet, jedan od osnivača stranke Zelenih u Francuskoj u nedavnom je intervjuu dao krajnje bizarnu i morbidnu izjavu koja svjedoči suicidalnom načinu razmišljanja jednog prosječnog modernog „ljevičara“ Europe.

Cochet je između 2001. i 2002. radio kao ministar okoliša, te je bio zastupnik u francuskom parlamentu od 1997. do 2011.

U intervjuu za francuski portal Fdesouche, Yves je komentirao veliki natalitet u Francuskoj, koji je najviši u Europi ponajviše zbog velikog broja imigranata iz Afrike i s Bliskog istoka. No, Yves predlaže općenito ograničavanje nataliteta radi uvoza još većeg broja imigranata.

Kako bismo smanjili broj stanovnika na zemlji, moramo praviti manje djece,“ započeo je Cochet.

Kao jedan od načina kojim bi se ova mjera potakla, on predlaže smanjivanje naknada za svako iduće dijete, što je suprotno dosadašnjoj praksi u većini zemalja Europe.

Međutim, iako uglavnom najsiromašnije zemlje svijeta imaju i najveći natalitet, Cochet predlaže da se prije svega u bogatim zemljama uvedu ovakve mjere kako bi se dodatno smanjio natalitet.

Pored toga, ograničavanje našeg nataliteta dopustio bi nam da iskažemo bolju dobrodošlicu imigrantima koji kucaju na naša vrata,“ zaključio je.

U nekoj skoroj budućnosti sasvim sigurno će se među ovakvim „eminentnim“ ličnostima pojaviti i oni koji će predložiti kolektivno samoubojstvo Europljana, radi smanjenja stanovništva, radi manje gladi, radi „klimatskih promjena“… Razlog će se već naći.