Osnivačica PETA-e želi da se njeno tijelo nakon smrti rastranšira i servira kao jelo

Foto: AFP / Punit Paranjpe

Osnivačica Ljudi za etički tretman životinja (PETA) Ingrid Newkirk ažurirala je svoju oporuku, zahtijevajući da se njezino tijelo osakati i pošalje poštom političarima i poslovnim čelnicima u znak prosvjeda protiv njihovog lošeg postupanja prema životinjama. Nakon što su njezini ostaci raspoređeni, Newkirk želi da se njezino preostalo meso skuha i pojede.

Dva desetljeća nakon što je napisala svoju posljednju volju i oporuku, Newkirk je ažurirala dokument cijelim nizom jezivih zahtjeva, objavila je PETA u ponedjeljak.

Prema PETA-i, 73-godišnja aktivistica sada želi da joj se odsiječe dio vrata i pošalje britanskom kralju Charlesu III u znak prosvjeda protiv veza monarhije s utrkama golubova, sportom u kojem se golubovima često okreću vratovi.

Newkirk želi da joj se usne odsijeku i pošalju predsjedniku Sjedinjenih Država, kako bi ga spriječio da se “ljubi industriji purana” na godišnjem pomilovanju purana za Dan zahvalnosti.

Idealno bi bilo da Newkirkova jetra ode predsjedniku Francuske u znak prosvjeda protiv prisilnog hranjenja pataka i gusaka za proizvodnju foie grasa, rekla je PETA, dok će izvršni direktor Twittera i SpaceX-a Elon Musk dobiti komad Newkirkova srca u znak prosvjeda zbog njegovog nedostatka “empatije i srce” u provođenju pokusa na životinjama za njegovu tehnologiju Neuralink.

Osnivač PETA-e također je tražio da joj se jedna noga “nasilno” slomi i izloži tijekom Grand Nationala, da se jedno njezino uho pošalje španjolskom kralju Felipeu VI. u znak protesta protiv sakaćenja bikova od strane matadora, i njezina stražnjica će biti poslana premijeru Australije kako bi se istaknulo deranje janjećih stražnjih četvrti tijekom šišanja.

Neki dugotrajni zahtjevi ostaju, s Newkirkom koji je tražio da se njezina koža izliječi i oblikuje u kožni remen i torbicu kao demonstracija protiv modne industrije, te da se dio njezinog mesa ispeče “s lukom za ljudski roštilj”.

“Pomisao na posluživanje ljudskog mesa mogla bi biti prava stvar koja će potaknuti goste na ljubaznost”, objasnila je PETA.