Osnovna škola u Škotskoj zatražila je od učenika i muških učitelja da dođu u školu u suknjama na jedan dan u sklopu kampanje „Nosite suknju u školu“. Cross-dressing inicijativa napravljena je po uzoru na sličnu španjolsku kampanju („La ropa no tiene género“ ili „Odjeća nema spol“).

Kampanja je navodno bila usmjerena na učenike, ali su učitelji s entuzijazmom sudjelovali. Jedna učiteljica u Castleview Primary je tvitala da je „bitno učiti o važnosti razbijanja rodnih stereotipa“, jer nikad niste premladi da biste se pridružili revoluciji i indoktrinirali u rodnu ideologiju. „Apsolutno ne želimo nikoga prisiljavati da nosi nešto s čime nije zadovoljan, ali se nadamo da će mnogi od vas biti željni pomoći u širenju naše važne poruke. Hlače ispod suknje su dopuštene!

Roditelji su, razumljivo, bili podijeljeni oko kampanje, ali glasnogovornik vijeća grada Edinburgha ponudio je svoju podršku: „Kao glavni grad Škotske u potpunosti smo predani promicanju jednakosti i različitosti, te želimo povećati poštovanje, toleranciju i razumijevanje, posebno u našim školama. Želimo osigurati da sve naše škole budu inkluzivne i da Castleview provodi puno pozitivnog rada na promicanju jednakosti u svim svojim godišnjim skupinama.

Iako odijevanje nije bilo obvezno, školsko osoblje ga je jako poticalo. „Nježan podsjetnik za svo osoblje i učenike @Castleview_PS da je sutra Dan Nosi suknju u školu“, tvitao je jedan učitelj. U e-poruci roditeljima učenika iz Castleview Primary stajalo je da „Želimo da naša škola bude uključiva i promiče jednakost.” Drugim riječima, djeca su bila slobodna da ne promiču ravnopravnost i ne budu inkluzivna, i to je bilo njihovo pravo. No, škola i osoblje jasno su dali do znanja da će oni koji to učine biti slavljeni.