Osuđeni silovatelj identificira se kao žena, premjeste ga u ženski zatvor, nastavi silovati

Biološki muškarac, osuđeni silovatelj, počeo se identificirati kao žena pa su ga iz muškog zatvora premjestili u ženski, sukladno njegovom novom rodnom opredjeljenju. Nedugo nakon premještaja biva optužen za četiri slučaja seksualnog napastovanja u ženskom zatvoru.

Stephen Wood je 52-godišnji muškarac osuđen za dva slučaja silovanja iz 2003. i 2016. godine. U međuvremenu, 2014. godine, Wood se navodno počeo identificirati kao žena i preuzeo ime Karen White, te mu je dijagnosticiran poremećaj, takozvana rodna disforija. Neki od njegovih poznanika tvrde da Wood nije u stvarnosti transrodna osoba, već samo transvestit.

Wood se nije podvrgnuo operaciji promjene spola, no zbog toga što se identificira kao žena premješten je na odsluženje kazne u ženski zatvor New Hall. Prema službenim navodima, ondje je u međuvremenu već četiri puta optužen za seksualno napastovanje drugih zatvorenica.

Wood je priznao odgovornost za dva slučaja, dok za ostala dva slučaja negira odgovornost, te tvrdi da ga ne privlače žene. Nakon navedenih incidenata Wood je ponovno premješten u muški zatvor.

Iskreno se ispričavamo zbog pogreške učinjene u ovom slučaju“, izjavio je glasnogovornik zatvroskog sustava, „iako se trudimo skrbiti o svim zatvorenicima, uključujući one koji su transrodni, jasno nam je da sigurnost svih zatvorenika mora biti apsolutan prioritet“.