Osuđeni silovatelj izbjegao deportaciju iz Švedske jer ga u Eritreji čeka zatvor

27-godišnji muškarac iz Eritreje, kojem je prije četiri godine odobren azil u Švedskoj, osuđen je zbog silovanja, no uspio je izbjeći deportaciju u svoju domovinu, pod izlikom da ga tamo čeka zatvorska kazna zbog izbjegavanja vojnog roka.

Azil u Švedskoj odobren mu je 2014. godine, te je početkom ove godine počeo raditi u lokalnom kafiću, no nije dugo prošlo do prvih pritužbi zbog seksualnog zlostavljanja suradnica.

U kolovozu je otišao i korak dalje, te je jednu od zaposlenica i brutalno silovao. Žena je pretrpjela obilno krvarenje zbog činjenice da joj je silovatelj pokušao obje svoje ruke strpati u vaginu.

Nasilnik je osuđen na tri godine zatvorske kazne zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja, te će vjerojatno odslužiti dvije godine u zatvoru zbog švedskih pravila, te je dužan ženi platiti 15.000 eura odštete.

U veljači 2015. godine švedska migracijska agencija dodijelila mu je status izbjeglice zbog činjenice da ga u Eritreji čeka zatvorska kazna jer je izbjegao služenje vojnog roka.

Okružni sud koji ga je osudio na zatvorsku kaznu ujedno je zaključio da dotični ne smije biti deportiran i izbačen iz Švedske, samo zbog toga što ga u Eritreji čeka zatvorska kazna, te će nakon odsluženja kazne za silovanje, ostati živjeti u Švedskoj.

IZVORFria Tider