Osuđeni seksualni prijestupnici u njemačkoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija dobili su dozvolu da posjećuju prostitutke u bordelima kao dio njihove „terapije“.

Landschaftsverband Westfalen-Lippe (LWL) potvrdio je izvještaje njemačkih medija da je pacijentima psihijatrijske klinike u kaznenom sustavu Lippstadt-Eickelborn dopušteno posjećivati bordele, iako same prostitutke nisu bile obaviještene o programu, prenosi Kronen Zeitung.

Posjeti su navodno dozvoljeni kako bi seksualni prijestupnici stekli iskustvo sa ženama i nije prvi put da se takva politika provodi u Njemačkoj u posljednje vrijeme.

Prema pisanju medija, kazneni sustav Osnabrücka u Donjoj Saskoj pokušao je sličnu metodu 2001. godine, pozivajući prostitutku u psihijatrijsku kliniku u sklopu eksperimenta kako bi se intelektualno inferiorni seksualni prijestupnici mogli spolno općiti bez nasilja.

Stranka CDU njemačke kancelarke Angele Merkel i Zelena stranka najavile su da će navodno provesti istrage u Donjoj Saskoj zbog takve prakse.