Milijunaš i osuđivani pedofil Jeffrey Epstein umro je u zatvoru na Manhattanu, a izvori kažu da se ubio. Epstein je bio u pritvoru čekajući suđenje za podvođenje maloljetnica i zavjeru.

Zanimljivost je da do smrti došlo dva tjedna nakon što je 66-godišnjak pronađen „ozlijeđen i u položaju fetusa“ na podu svoje ćelije, s ozljedama na vratu. Epstein je slijedom toga bio navodno pod budnim okom stražara zbog mogućeg samoubojstva, javlja RT.

Izvori navode da je Epstein počinio samoubojstvo vješanjem u subotu ujutro, a tijelo je izvučeno i odvezeno u njujoršku bolnicu oko 7:30 ujutro.

Epstein je uhićen 6. srpnja i optužen za zlostavljanje i podvođenje maloljetnica te zavjeru. Optužbe protiv milijunaša navode da je zlostavljao desetke mladih djevojčica na svojim imanjima na Manhattanu i Palm Beachu na Floridi, od kojih su neke imale tek 14 godina. Pored toga, kruže i glasine o zlostavljanju djece na Epsteinovom privatnom karipskom otoku.

Čak 2000 dokumenata koji su objavljeni dan prije ubojstva, pokazalo je imena nekih od visoko pozicioniranih osoba koji su bili uključeni u zlostavljanja maloljetnica ili prostituciju, navodi New York Post.

Među njima su Marvin Minsky, pokojni profesor s MIT-a; bivši senator George Mitchell; bivši guverner New Mexica Bill Richardson; financijer Glen Dubin; princ Andrew; odvjetnik Alan Dershowitz i drugi.

S obzirom da je Epstein mrtav, opseg njegovih zločina, kao i uključenih osoba vjerojatno nikada neće biti poznat. Upravo zbog ovih činjenica mnogi su nagađali da Epstein neće preživjeti do suđenja. Iako se neki vesele smrti jednog zločinca, upravo ta činjenica vjerojatno će sačuvati glavu mnogim drugim bestijalnim manijacima.