Tobias Hübinette, višestruko osuđivani marksistički nasilnik i korejski imigrant, dobio je 3.9 milijuna SEK (360.000 eura) novca poreznih obveznika, kako bi „proučavao rasizam“ u Švedskoj, prenosi Fria Tider.

Hübinette je jedan od osnivača ekstremne marksističke organizacije Expo, koja u Švedskoj pod tipičnom krinkom „nepristranosti“ širi najobičniju marksističku propagandu i klevetanja, optužujući sve neistomišljenike za „desničarstvo“, „rasizam“, „nacizam“ i druge uobičajene epitete.

Ironično, Hübinette je osuđivan za više različitih oblika politički motiviranih zlodjela iz čiste mržnje, a jedan takav primjer su i njegova priznanja da je fizički napadao sve osobe koje on sam smatra – „rasistima“.

Jednostavno sam počeo manje-više premlaćivati ljude koji se ponašaju direktno rasistički u mojoj blizini. To može biti bilo tko, od običnih skinheada, do djece školske dobi ili stariji muškarci i žene,“ rekao je Hübinette u jednom novinskom članku 1996.

U članku objavljenom 2010., Hübinette javno opisuje kako je prebio dijete predškolske dobi za koje je smatrao da je „rasist“, a izjavio je i kako želi da „bijela rasu Zapada nestane u krvi i patnji.“ S obzirom da je riječ o Korejcu, ovakve izjave su tipična rasistička mržnja.

Usprkos osudama za vandalizam, uznemiravanje i druge oblike nasilja te više nego očitoj mržnji prema bijelcima, u švedskoj „demokraciji“ je Hübinette ideal koji je dobio 3.9 milijuna SEK kako bi „proučavao švedski rasizam.

Riječ je navodno o projektu povezanom sa Sveučilištem u Karlstadu, a glavna tema je „rasizam“ na internetu i društvenim mrežama.