Nedugo nakon terorističkog napada u Novom Zeladnu, švedski marksistički premijer Stefan Löfven ponudio je toj zemlji pomoć.

Međutim, otac Ebbe Åkerlund, koja je ubijena u islamskom terorističkom napadu u Stockholmu 2017., napisao je na Facebooku kako Novi Zeland nije zainteresiran za njegovu ponudu.

Premijer Löfven želi pomoći Novom Zelandu. Nikad nisam čuo ništa uvredljivije, mislim da nijedna zemlja na svijetu ne želi da im Švedska pomogne oko žrtava terorizma. Najprije počistite ispred svojih vrata,“ reagirao je otac ubijene Ebbe.

Ebba Åkerlund – još jedna žrtva masovne imigracije o kojoj nitko nije želio govoriti

Iako je Brenton Tarrant u svom manifestu opisao kako je njegov teroristički napad između ostalog i osveta za ubijenu Ebbu, njena obitelj osudila je takav čin, ali je njen otac žestoko popljuvao i švedski model tretmana za žrtve terorizma.

Kada sam svjedočio na sudu, rekao sam da se stalno prisjećam smrti moje kćeri, i to ne samo onda kada se spominje Drottninggatan, nego kad se slični napadi događaju i u drugim zemljama, ali onda naravno nisam mogao ni zamisliti ideju da će netko napisati ime moje kćeri na pušci,“ stoji u objavi.

Bit će uzbudljivo vidjeti kako se Novi Zeland brine o žrtvama terora, ako odaberu švedski model po kojem je švedska vlada samo poslala pismo s tekstom ‘žao nam je zbog vašeg gubitka, dajemo vam 60.000 SEK [6000 eura], ne zovite nas više’,“ ističe Ebbin otac Stefan.

Kako on tvrdi, švedske vlasti ne prave razliku između žrtava terorističkog napada i osobe koju udari pijani vozač, što ga dodatno ljuti.

Imigrant najmanje 30 puta devastirao grob Ebbe Åkerlund, policija nije reagirala