Otac 7-godišnjeg dječaka u Malmöu uhićen je nakon što je istukao provalnika koji je njegovog sina uzeo za taoca i prijetio da će ga ubiti, te mu stavio pištolj u usta. 45-godišnji provalnik ušao je u stan u Malmöu, gdje ga je dočekala obitelj, vlasnici stana, nakon čega je zgrabio jedno od njihove djece i počeo prijetiti vatrenim oružjem.

Djetetova baka uspjela je istrgnuti dječaka iz otmičarevih ruku, na što je u sobu uletio i otac, te je započela tučnjava s otmičarem. Otac je u tučnjavi uspio onesposobiti provalnika, a prilikom tučnjave zadao mu je nekoliko snažnih udaraca uslijed čega se provalnik onesvijestio i zadobio ozljede potresa mozga.

Policija je uskoro došla na uviđaj te je pritom uhitila i provalnika i oca. Otac se i dalje nalazi u pritvoru zbog fizičkog napada i nanošenja ozljeda. Provalnik je uhićen zbog prijetnji, napada i posjedovanja opojnih sredstava. Prvotno je osumnjičen i za posjedovanje oružja, ali ta optužba je odbačena nakon što je ustanovljeno da se radilo o plinskom pištolju.

Jedna od ličnosti koje su komentirale ovaj slučaj je i švedski parlamentarni zastupnik Hanif Bali: „Ako sa sigurnošću postoji slučaj kad možete primjeniti prekomjernu silu, tada je to sigurno kad vam nadrogirano smeće stavi pištolj u usta 7-godišnjem djetetu. Biti će zanimljivo promatrati kako će naši vrli pravni stručnjaci obraditi ovaj slučaj.