Još jedna kontradiktornost i interni sukob kulturološkog marksizma zbio se u Michiganu gdje je popularni feministički igrokaz „Vaginini monolozi“ otkazan na tamošnjem Sveučilištu Eastern Michigan (EMU). Razlog je taj što ova predstava isključuje muškarce koji su prošli proces uklanjanja penisa kako bi se pretvarali da su žene.

Organizacija Women Resource Center (WRC) pri EMU više neće biti domaćin predstavi budući da ta „igrana verzija feminizma isključuje neke žene,“ prenosi Ann Arbor News.

Brojni prigovori upućeni su osoblju WRC-a došli su od pojedinaca koji su konstantno ukazivali kako su zabrinuti što se predstava vrti oko običnih žena te da ova „igrana verzija feminizma“ isključuje neke žene, posebice transrodne žene. „Vaginini monolozi“ također su optuženi zbog manjka „različitosti“ i „uključivosti“.

Kako tvrde iz WRC-a, preoblikovanje scenarija nije moguće zbog autorskih prava.

„Vaginini monolozi“ naziv je predstave koju je 1994. napisala feministica Eve Ensler, a radi se o serijalu u kojem jedna žena uvijek govori u prvom licu o svojoj vagini.

Ovo nije prvi slučaj problema između feminizma i transrodne ideologije kada su u pitanju „Vaginini monolozi“. Godine 2015. predstava je iz istog razloga otkazana na Koledžu Mount Holyoke.