Otkrivena skupina od 300 kanibala, broj žrtava nepoznat

kanibala

Više od 300 osoba priznalo je da su sudjelovali u kanibalističkim obredima te jeli ljudsko meso žrtava, nakon što je policija uhitila petero osumnjičenika za silovanje i ubojstvo mlade žene u selu Estcourt, provincije KwaZulu-Natal u Južnoj Africi.

Slučaj je otkriven nakon što je jedan od muškaraca došao u policijsku postaju i rekao službenicima da je „umoran od jedenja ljudskog mesa“, te im priložio ostatke ljudskog tijela kao dokaz.

Zatim je poveo policiju do kuće gdje su se mogle vidjeti mučne scene ljudskih ostataka, uključujući raskomadano tijelo  Zanele Hlatshwayo, 25-godišnje nestale djevojke.

Policija vjeruje da je žena silovana, ubijena, te je njeno tijelo raskomadano i podijeljeno mještanima za konzumaciju.

U kućama ostalih osumnjičenika pronađeno je još ljudskih ostataka. Osam ljudskih ušiju pronađeno je u tavi jednog od uhićenika.

Uhićeni su Nino Mbatha (32), Sthembiso Sithole (31), Lindokuhle Masondo (32), i Lungisani Magubane (30), te neimenovani lokalni vrač.

Mještani su priznali da su na nagovor vračeva iskapali ljudske grobove i donosili im kosti, vjerujući da će ih to učiniti jakima i donijeti im sreću.

Konačan broj žrtava nije poznat, no u tom području u posljednje vrijeme zabilježen je porast nestanaka ljudi, te se sve više ljudi javlja i prijavljuju nestale rođake i članove obitelji.

Autor: Tribun