Vlasnici prve hrvatske burze kriptovaluta BitKonan pokrenuli su novi projekt otvaranja fizičkih mjenjačnica kriptovaluta. Namjera im je zaposliti i 30-ak novih djelatnika.

Prema riječima vlasnika, prvi Bitcoin Store otvoren je prije više od dva tjedna u Splitu u ulici Hrvatske mornarice, a zbog navodno velike potražnje uvodi se i druga smjena kako bi se usluge nudile tijekom cijelog dana, prenosi Poslovni Dnevnik.

Želja vlasnika je otvoriti Bitcoin Store poslovnice i u Zagrebu te Rijeci do kraja lipnja.

Prvi na redu je Zagreb, gdje ćemo otvoriti Bitcoin Store krajem svibnja, dok je otvaranje onog u Rijeci planirano za lipanj,“ izjavila je Jelena Lukić, voditeljica za odnose s javnošću.

BitKonan dosad je premašio 15 tisuća korisnika, od kojih su brojni tražili upravo ovaj model mogućnosti razmjene valuta. Trenutno je u mjenjačnici moguća razmjena 18 kriptovaluta.

Turisti su, kako tvrde iz BitKonana, također zainteresirani za fizičke mjenjačnice, posebice iz BiH te Slovenije.

Lukić je istaknula kako kod razmjene kriptovaluta za novčane valute postoji i regulatorno ograničenje u iznosu od 12.5 tisuća eura (oko 105.000 kuna), na što se iz Porezne uprave traži porijeklo imovine. Također će se za iznose transakcija većih od 3500 kuna tražiti osobni dokumenti.