Pakistan prijeti Indiji nuklearnim oružjem

pix2_010215_0

Indija i Pakistan razmijenili su topovsku paljbu u srijedu, uslijed sve napetijih odnosa koji graniče sa otvorenim ratom, nakon napada na indijsku vojnu bazu 18. rujna gdje je poginulo 20 indijskih vojnika.

Uništit ćemo Indiju ako započne rat sa nama. Pakistanska vojska je u punoj pripravnosti odgovoriti na provokacije i napade iz Indije“, kazao je pakistanski ministar obrane Khawaja Asif. „Nismo napravili atomsku bombu da bismo ju držali u izlogu. Ako bude neophodno, iskoristit ćemo ju i uništiti Indiju.“

Asifova prijetnja došla je dan nakon što je Indija najavila da će bojkotirati južnoazijsku konferenciju u Pakistanu, tvrdeći da je Pakistan odgovoran za napad na indijsku vojnu bazu u gradu Uri.

Četvero militanata, naoružanih puškama i granatama, ušlo je u indijsku bazu u regiji Kašmir, podmetnuli su požar u barakama gdje su se nalazili indijski vojnici. Tako velik broj poginulih vojnika rezultat je toga što su novopridošli vojnici bili smješteni u privremenim skloništima i šatorima koje je zahvatio požar tijekom napada. Militanti su ubijeni u razmjeni vatre sa indijskom vojskom.

Izvor: International Business Times