Pakistan započeo s deportacijom 3 milijuna afganistanskih imigranata

afghans-going-home

Pakistan je započeo s deportacijom 3 milijuna ilegalnih imigranata iz Afganistana, vraćajući ih u njihovu domovinu u suradnji s UNHCR-om (United Nations High Commissioner for Refugees), o čemu smo već nedavno pisali.

Sama činjenica da je UNHCR uključen u ovaj proces repatriacije dokazuje da je Afganistan sigurna zemlja, te da su isto tako afganistanski tražitelji azila u Europi ovdje iz nekog sasvim drugog razloga, a ne zato jer im je ugrožen život u njihovoj zemlji.

UNHCR je ustvrdio da afganistanske izbjeglice koje žive u Pakistanu imaju pruženo sve što im je potrebno za povratak u svoju zemlju.

Afganistanska vlada najavila je da će osigurati zemljišta i ostale osnovne potrepštine za njihove državljane koji se vraćaju u Afganistan, te da je postupak repatriacije započeo.

Pakistanski ministar Abdul Qadir Baloch, rekao je da Afganistanci imaju rok do kraja ove godine da napuste Pakistan, a nakon toga „će biti poduzete akcije protiv onih koji se ilegalno nalaze u zemlji“.

U međuvremenu je taj rok produljen na ožujak 2017. godine. Do sada se barem 100.000 Afganistanaca dobrovoljno vratilo u svoju domovinu.

Pakistanska vlada je već ranije, početkom godine, zatvorila glavni granični prijelaz između Afganistana i Pakistana u Torkhamu, te zabranila prijelaz granice bez putovnice.

UNHCR

Oni koji se dobrovoljno vrate u Afganistan dobivaju i novčanu nagradu koju daje UNHCR, kojeg pak naravno, plaćaju porezni obveznici zapadnih zemalja. Nagrada iznosi 200 do 400 dolara po glavi povratnika.

Dva zaključka možemo izvući iz ove priče. Prvi je taj da je Afganistan sigurna zemlja, te da svi tražitelji azila u Europi koji su iz Afganistana jednostavno lažu.

Drugi zaključak proizlazi iz šutnje kontroliranih medija i liberalnog establišmenta uslijed ove masovne deportacije, koja je u potpunoj suprotnosti s njihovom opozicijom nastojanjima nekih europskih zemalja, poput Mađarske, koje žele zaštititi svoje granice od ilegalnih i nekontroliranih prelazaka nepoznatih osoba bez dokumenata. Taj drugi zaključak je da se vodi eksplicitni medijski rat protiv Europe kao civilizacije u kojem mediji i establišment igraju perfidnu i zloćudnu ulogu.

Izvor: Pakistan Today, Tribun