Pakistanski „lord“ optužen za zlostavljanje djece u Britaniji

Lord Ahmed, opisan kao kontroverzni član Doma lordova, optužen je za pokušaj silovanja djevojčice i još jedan seksualni napad na dječaka.

Nazir Ahmed rođen je u Pakistanu, a u Veliku Britaniju preselio je 1968. Odrastao je Rotherhamu, prije nego li se pridružio marksističkoj Radničkoj stranci u 18. godini, prenosi BBC.

Optužnice se odnose na događaje koji su se dogodili u Rotherhamu između 1971. i 1974.

Iako je još 2007. neopreznom vožnjom automobila usmrtio pješaka, ovo je prvi put da se Ahmed našao na optuženičkoj klupi. Za smrt pješaka odslužio je samo 12 tjedana zatvorske kazne te je dobio jednogodišnju zabranu vožnje.

Godine 2006., prijetio je da će podići 10.000 muslimana kako bi spriječio nizozemskog cionističkog političara Geerta Wildersa da održi privatni anti-islamski govor u Domu lordova.

Samo mjesec dana prije podizanja optužnice za zlostavljanje djece, Ahmed je optužen i da je koristio svoj položaj u Domu lordova kako bi izvojevao seksualne odnose s ranjivim ženama.

U Dom lordova ga je postavio britanski premijer i član Radničke stranke Tony Blair 1998.

U sklopu iste optužnice, na sudu će se naći još dvojica – Mohammed Farouq (68) i Mohammed Tariq (63), zbog sudjelovanja u istom zločinu.

Priča o masovnom arapskom zlostavljanju djece u Rotherhamu nema kraja, a glavni uzrok svemu je „strah od rasizma“, koji je rezultirao stravičnim posljedicama.