Trojica pakistanskih silovatelja iz Rochdalea, još jednog od žarišta ovakvih mučnih zločina, slobodno hodaju ulicama tog grada iako su izgubili pravo na boravak u Britaniji prije dvije godine.

Wari Abdul Rauf, Abdul Aziz i Adil Khan osuđeni su 2012. zbog višestrukih optužbi za zlostavljanje djece stare najmanje 12 godina. Po već viđenom običaju u Britaniji, sva trojica su puštena prijevremeno iz zatvora, nakon odsluženih samo četiri godine i manje.

Trojica silovatelja imali su dvojno državljanstvo u Pakistanu i Velikoj Britaniji, a suočili su se s deportacijom u Pakistan nakon što je vlada najavila da će opozvati njihovo britansko državljanstvo.

Godine 2016. tadašnja državna tajnica Theresa May izjavila je da bi bilo „pogodno za javno dobro“ oduzeti im pravo na ostanak u zemlji. Siledžije su potom pokrenuli žalbu financiranu novcem poreznih obveznika, tvrdeći da je odluka – povrijedila njihova ljudska prava. Žalba je odbijena u srpnju 2018. godine.

Unatoč tome, nema naznaka da se protiv trojice muškaraca vodi bilo kakav postupak deportacije, ostavljajući ih slobodnim za lutanje istim ulicama Rochdalea, gdje su zlostavljali mlade djevojke.

Žrtva silovatelja Qarija Abdula Raufa rekla je za The Mirror da je na društvenim mrežama u Rochdaleu vidjela njegove slike izjavivši: „Mislila sam da je Theresa May organizirala njegovu deportaciju, pa kako je onda on još uvijek ovdje?

Osjećam se povrijeđeno kad znam da živi u blizini mene – na istom području gdje je lovio djevojke poput mene“, rekla je i dodala: „Potpuna je izdaja žrtava da mu je dopušteno da ostane.“

Rauf, taksist i bivši učitelj u džamiji, koristio je svoj taksi da bi vozio svoju 15-godišnju žrtvu u napuštena područja grada kako bi ju silovao. Iz zatvora je pušten nakon što je odslužio samo dvije godine i šest mjeseci svoje šestogodišnje zatvorske kazne.

Podsjetimo, policija i socijalne službe preko 20 godina ignorirale su i zataškavale ciljana rasistička zlostavljanja bijelih djevojčica od strane arapskih bandi, a sve pod izgovorom „straha od podizanja rasnih tenzija.


Katastrofalni razmjeri rasističkih zlostavljanja djevojčica u Britaniji

Policija i socijalne službe zbog „rasizma“ 40 godina ignorirale zlostavljanje 1000 djevojčica u Telfordu

Rotherham: Pedofilija na „industrijskom nivou“ se nastavlja, a policija je „izgubila“ ključne dokaze