Palestinski imigrant, koji je nedavno osuđen za seksualno zlostavljanje 10-godišnje djevojčice, dobio je azil unatoč tome što ima dosje koji seže još do vremena njegova ulaska u Njemačku 2014.

Palestinac star 37 godina, koji je tvrdio da je Sirijac, pokušao je silovati 10-godišnju djevojčicu u lipnju prošle godine, zbog čega je osuđen na pet godina i 9 mjeseci zatvora.

Ono što je mnoge šokiralo jest činjenica da je Palestinac pored ovog zlodjela imao podeblji kriminalni dosje, a pored toga dobio je azil u travnju prošle godine, prije pokušaja silovanja djevojčice.

Palestinac, čiji identitet je zaštićen (!), došao je u Njemačku 2014., bez putovnice te je zatražio azil u ožujku iste godine.

U rujnu 2014. uhvaćen je u pokušaju krađe slušalica i mp3 playera u trgovini informatičkom opremom. Nedugo nakon toga fizički je napao 16-godišnju djevojku, pokušavajući joj ukrasti mobitel. U prosincu je na ulici oborio biciklisticu, nakon čega je napad opravdao izjavom da mu „nedostaje seksa.

Godinu dana kasnije, Savezni ured za izbjeglice i migraciju (BAMF), ispitivao ga je u vezi detalja o Siriji, pri čemu se ispostavilo da ne zna ništa o toj zemlji iako je tvrdio da je Sirijac.

Dana 22. lipnja 2016., zahtjev za azil mu je odbijen ali mu je dodijeljena „supsidijarna zaštita“, što je značilo da može ostati u Njemačkoj dok rat u Siriji ne završi (!), ali nema mogućnost dovođenja obitelji. Međutim, na ovu odluku je uložena žalba, a sud je u travnju 2017. odlučio odobriti njegov status azilanta.

Naknadno je utvrđeno da sudac koji je donio odluku nije bio informiran (!) o njegovim prijašnjim presudama. Naime, tijekom „imigrantske krize“, njemački pravosudni sustav našao se pod velikim pritiskom zbog eksplozije tužbi protiv imigranata.