Papa Franjo: Briga za kulturni identitet ne opravdava protivljenje masovnoj imigraciji

Foto: AFP

Papa Franjo još jednom je iskazao svoju punu podršku masovnom priljevu imigranata u Europu, kazavši svojim sljedbenicima da se čuvaju „netolerancije, diskriminacije i ksenofobije koja se javlja diljem kontinenta“.

Ne krijem svoju zabrinutost zbog netolerancije, diskriminacije i ksenofobije koja se javlja u nekim predjelima Europe, a koju hrani strah od različitog, od stranog.“


Widget not in any sidebars

„Još me više brine to što ni naše katoličke zajednice nisu izuzete od takvih reakcija id odbacivanja, pod izlikom nedefinirane moralne dužnosti prema zaštiti izvornog kulturnog i vjerskog identiteta.

Iskušenja isključivosti nisu novost u povijesti crkve, no Duh Sveti nam je uvijek pomagao da ih nadvladamo, garantirajući nam otvorenost prema drugima.

Slušajući predstavnike crkve iz nekih dijelova Europe, osjetio sam njihovu nelagodu glede velikog priljeva imigranata i izbjeglica. Ova nelagodu moramo prepoznati kao posljedicu gospodarske krize koja nas je svih pogodila. Taj osjećaj dodatno je pojačala imigrantska kriza, ponajviše zbog nepripremljenosti zemalja domaćina.

Izvor: Breitbart