Papa Franjo financijski „spasio“ transseksualne prostitutke koje su ostale bez „mušterija“

Papa Franjo navodno je pružio „trenutnu“ financijsku pomoć grupi transseksualaca koji se više nisu mogli uzdržavati preko uličnih „mušterija“ zbog blokade oko koronavirusa u Italiji.

„U jeku hitne situacije s koronavirusom, skupina transseksualaca, gotovo svi Latinoamerikanci, stigla je u crkvu sa zaprepaštenjem i čuđenjem“, rekao je don Andrea Conocchia, župnik Torvaianice, nedaleko od Rima, za talijanske novine Il Fatto Quotidiano.

„Tražili su pomoć jer s virusom više nisu imali kupce na ulici“, nastavio je don Andrea.

Svećenika „nisu nadvladale predrasude, već ga je odmah osvojila solidarnost ove transseksualne zajednice koja je dijelila stanarinu i pomagala koliko je mogla.“

Skupina transseksualnih prostitutki obratila se papi Franji preko Papinskog djelitelja, kardinala Konrada Krajewskog.

„Franjin odgovor bio je trenutačan“, izvijestio je list.

Papinski djelitelj odgovoran je za dobrotvorna djela koja se rade u ime Svetog Oca.

Krajewski je „odmah osobno donio svu potrebnu pomoć“ u Torvaianicu. On je za Corriere della Sera rekao da su transseksualci „zarađivali novac od prodaje knjiga, očito, možda imaju problema s dokumentima i ne mogu se prijaviti za subvencije“. Rekao je da su i druge župe izvijestile o sličnim problemima pokušavajući paziti na potrebe „prostitutku“ koje više nemaju što jesti.

Transseksualci su izrazili zahvalnost papi Franji snimajući zvučnu poruku: „Veliko hvala papi Franji! Neka vas Bog blagoslovi, hvala vam na svemu! Tisuću blagoslova! Neka te Djevica zaštiti!“