Papa Franjo slavit će „misu za migrante“ u ponedjeljak 8. srpnja kako bi obilježio šestu godišnjicu svog posjeta Lampedusi 2013. godine.

„U spomen na šestu godišnjicu njegova posjeta Lampedusi, u ponedjeljak, 8. srpnja, Sveti Otac papa Franjo slavit će misu za migrante u 11:00 u bazilici sv. Petra,“ najavljeno je priopćenjem u ponedjeljak.

Vatikan je kazao kako će sljedećeg tjedna na papinoj proslavi sudjelovati oko 250 ljudi, „među kojima će biti migranti, izbjeglice i oni koji su posvećeni spašavanju njihovih života“.

Oglas:

Suprotno uobičajenom kršćanskom načelu Vatikan je također naglasio da će misa biti privatna i neće biti otvorena za novinare ili druge koji nisu pozvani.

Sudjelovanje na misi, koju će predvoditi Papa na oltaru katedrale sv. Petra, bit će samo za one osobe koje je pozvao Odsjek za migrante i izbjeglice Dikastarija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, kojemu je Sveti Otac povjerio organizaciju događaja,“ navodi se u priopćenju.

Iako će Vatikanski mediji uživo prenositi misu, ne očekuje se prisutnost novinara u bazilici“, dodaje se.

Sveti Otac želi da se u tom trenutku što više posveti u sjećanju na to koliko ih je izgubilo život bježeći od rata i bijede, kako bi time potaknuo one koji se svakodnevno trude podržati, pratiti i pozdraviti migrante i izbjeglice.“ navodi se u priopćenju.