Papa Franjo: „Uključivost i različitost bogatstvo su svake razvijene zemlje“

Foto: Marco Bertorello

Papa Franjo započeo je svoje trodnevno putovanje u Bahrein u četvrtak hvaleći etničku i kulturnu raznolikost te nacije i visoku razinu imigracije.

“Jedna stvar ističe se u povijesti ove zemlje: ona je uvijek bila mjesto susreta između različitih naroda”, rekao je Papa vlastima i diplomatima Bahreina.

“Najveće bogatstvo zemlje blista u njezinoj etničkoj i kulturnoj raznolikosti, te u mirnom suživotu i tradicionalnoj gostoljubivosti njezinih ljudi”, ustvrdio je. “Raznolikost koja je inkluzivna, bogatstvo je svake istinski razvijene zemlje.”

“Na ovim otocima možemo se diviti složenom, multietničkom i multireligijskom društvu, sposobnom prevladati rizik izolacije”, nastavio je. “To je tako važno u naše vrijeme, kada tendencija da se okrenemo isključivo sebi i svojim posebnim interesima sprječava uvažavanje suštinske važnosti veće cjeline.”

“Brojne nacionalne, etničke i vjerske skupine koje koegzistiraju u Bahreinu svjedoče da možemo i moramo živjeti zajedno u našem svijetu koji je u ovim desetljećima postao globalno selo”, izjavio je.