Par gay pingvina oteo jaja paru lezbijskih pingvina

Foto: BBC/Shutterstock

Navodno homoseksualni muški par pingvina oteo je jaja iz gnijezda navodno lezbijskom paru pingvina, te sad u svom gnijezdu leže na ukradenim jajima.

Ovaj „incident“ zbio se u nizozemskom zoološkom vrtu Dierenpark. Muški dvojac sam naizmjence sjedi na jajima u nadi da će se nešto izleći. No, nažalost po njih iz tih jaja se vjerojatno neće izleći ništa pošto su jaja najvjerojatnije neoplođena jer su ga iznesle lezbijske ženke pingvina. Slično se dogodilo i prošle godine kad je isti par ukrao jedno jaje i odnio ga u svoje gnijezdo.

Prema riječima djelatnika zoološkog vrta, pingvini navodno znaju stvarati homoseksualne zajednice, a da se vrlo vjerojatno radi samo o ljudski uvjetovanom eksperimentu pokazuje prošlogodišnji primjer iz londonskog zoološkog vrta gdje su navodno lezbijskom pingvinskom paru dali na posvajanje mladunče „koje će biti odgajano rodno neutralno“.

Londonski ZOO: Lezbijski par pingvina posvojio mladunče koje će odgajati kao rodno neutralno

U londonskom zoološkom vrtu su tada zaključili da su dvije ženke pingvina lezbijski par zato jer su zajedno izgradile gnjezdo i provode vrijeme zajedno. To je kao da nekome kažete da je homoseksualac zato jer ima sustanara, odnosno cimera istog spola.