Pariz bilježi značajan pad posjetitelja i gubitak prihoda od turizma

Pariz i bliža okolica izgubili su 1.500.000 posjetitelja u 2016. godini, otkako turisti, posebno sa Dalekog istoka, izbjegavaju taj grad.

Prema podacima Comité Regional du Tourisme, pariška regija izgubila je 1,3 milijarde eura prihoda od turizma, a noćenja u tom gradu opala su za 11 posto.

Određene lokacije i znamenitosti osjetile su značajan pad posjetitelja, poput poznatog Slavoluka pobjede, koji je zabilježio pad posjećenosti od 24 posto.

Muzej u Louvreu, koji je nedavno bio poprištem napada mačetom uz neizostavne uzvike „Allahu Akbar“, zabilježio je pad posjećenosti od 13,3 posto prošle godine. Čak je i Dinseyland Paris izgubio 9,5 posto posjetitelja.

Ovog mjeseca turisti su u nekoliko navrata imali neugodnih susreta sa pariškom zbiljom, primjer su korejski turisti koje su opljačkali razbojnici uz prijetnju hladnim oružjem. Južnokorejska vlada čak je dala naputak svojim državljanima da izbjegavaju Pariz kao turističko odredište.

Grad je najavio gradnju zida od neprobojnog stakla oko Eiffelovog tornja u svrhu sprječavanja terorističkih napada.

Pariz je prije nešto više od godinu dana bio poprištem krvavog terorističkog napada kad je 130 ljudi ubijeno u masovnim pucnjavama i bombaškim napadima islamističkih terorista.

Izvor: Breitbart