U skladu s tipično neodgovornim liberalno-demokratskim pristupom, vodstvo Europske unije pored niza ozbiljnih problema odlučilo se pozabaviti onim najbitnijim: upotrebom spolno neutralnih izraza.

Novi vodič poslan je dužnosnicima i zastupnicima u Europskom parlamentu kako bi ih se naučilo koristiti „uključivi jezik“ u svim oblicima obnašanja dužnosti, prenosi RT.

Smjernice, koje se u cijelosti mogu pročitati ovdje, imaju za cilj promijeniti davno usvojene jezične norme te ih okrenuti u smjeru modernih tekovina, posebice po pitanju spolne ideologije.

Dokument tako sugerira „izbjegavanje generičkog korištenja“ riječi „čovjek“ i njenih „izvedenica“, a u skladu s time se predlažu i alternativni izrazi.

Pimjerice:

  • „ljudska vrsta“ umjesto „čovječanstvo“

  • „politički vođe“ umjesto „državnika“

  • „poslovna osoba“ umjesto „poduzetnika“ ili „poduzetnice“

  • „Francuska osoba“ umjesto „Francuz“ ili „Francuskinja“

  • „sintetički“ ili „umjetno“ umjesto „izrađeno čovjekovim rukama“

Dakle, „uključive“ smjernice navode službeno isključivanje riječi „čovjek“, „muškarac“ i „žena“, što je u skladu s načelima feminističko-transrodne ideologije u kojoj se u potpunosti izbjegavaju riječi poput „on/ona“, a preferira se „ono“.

Vodič također naglašava kako je „spolno neutralni ili spolno uključivi jezik više od pitanja političke korektnosti“ i da „jezik snažno odražava i utječe na stavove, ponašanje i mišljenja.

Oni koji su pročitali Orwellovu 1984. s punim pravom mogu reći da smo već dobrano zagazili u punu diktaturu pseudo-demokratskog pseudo-liberalnog totalitarizma.