Zloglasni pedofil Jeffrey Epstein posjetio je Bijelu kuću tadašnjeg predsjednika Billa Clintona nevjerovatnih 17 puta tijekom svog prvog mandata, prema zapisnicima posjetitelja koje je prikupio Daily Mail. Nekih dana dolazio je po tri puta.

Epstein je uglavnom posjećivao Zapadno krilo, prema zapisnicima posjetitelja koje je Daily Mail prikupio putem Zakona o slobodi informacija, što implicira da je prvenstveno dolazio posjetiti predsjednika Clintona. Njihova veza datira barem od početka Clintonova predsjedništva, a zapisnici su Epsteina i njegovu navodnu madame Ghislaine Maxwell zabilježili u Bijeloj kući samo mjesec dana nakon Clintonove inauguracije u veljači 1993. godine.

Dok su zapisnici koje je objavio Mail on Friday otkrili 17 Epsteinovih posjeta Bijeloj kući, razlozi svakog posjeta nisu precizirani.

Međutim, kako otkrivaju zapisnici posjetitelja, Epsteina je u Bijelu kuću pozvalo i nekoliko Clintonovih savjetnika, uključujući tadašnjeg pomoćnika za ekonomsku politiku Roberta Rubina, koji je bio prvi dužnosnik koji je potpisao Epsteinov ulazak u predsjedničku rezidenciju u veljači 1993.

Osim njegovih brojnih sastanaka s Epsteinom u Bijeloj kući, poznato je da je Clinton letio privatnim zrakoplovom ‘Lolita Express’ osuđenog seksualnog prijestupnika oko 26 puta tijekom i nakon svog predsjedništva. Unatoč inzistiranju da nije imao pojma o podvođenju maloljetnica od strane svog prijatelja tijekom tog vremena, Clintonov prvi mandat također se preklapao s razdobljem u kojem je Maxwell trenutno pod lupom u svom kaznenom suđenju za seksualnu trgovinu mloljetnicama.

Najmanje 10 Clintonovih putovanja u Lolita Express ostavilo je njegov detalj tajne službe kod kuće, a jedno putovanje nakon predsjedništva, 2002. godine, uključivalo je glumca Kevina Spaceyja, koji je od tada bio osramoćen zbog svoje navodne sklonosti prema maloljetnim dječacima.

Epstein i Clinton bili su toliko bliski da pedofilovi odvjetnici tvrde da je on pomogao bivšem predsjedniku da osmisli Globalnu inicijativu Clinton, unosan filantropski pothvat na koji su se Clinton i njegova supruga usredotočili nakon njegova predsjedništva.