Jeffrey Epstein, morbidni pedofil židovskog porijekla, te njegova ljubavnica Ghislaine Maxwell, bili su oboje izraelski špijuni koji bi političarima osigurali spolne odnose s maloljetnicama, a potom ih ucjenjivali snimkama kako bi iz njih izvukli informacije za Mossad, tvrdi navodno bivši Mossadov agent.

Ove neobične tvrdnje iznio je Ari Ben-Menashe koji kaže kako je i sam bivši izraelski špijun, piše The Sun.

Ben-Menashe tvrdi da je bio „rukovodilac“ Ghislaineinog oca Roberta Maxwella, koji je također navodno bio špijun, te da je on Epsteina i svoju kćer uveo u izraelsku obavještajnu agenciju.

Neprovjerene tvrdnje Ben-Menashe iznio je u novoj knjizi Dylana Howarda i ko-autora Melisse Cronin i Jamesa Robertrsona pod nazivom Epstein: Dead Men Tell No Tales („Epstein: Mrtvi ljudi ne pričaju priče“).

U pregledu knjige Ben-Menashe kaže: „Gospodin Epstein je bio onaj jednostavni idiot koji se kretao pružajući djevojke svim vrstama političara u Sjedinjenim Državama.

Vidite, jeb.. okolo nije zločin. To može biti neugodno, ali to nije zločin.

Ali jeb… četrnaestogodišnje djevojčice je zločin. I on je fotografirao političare koji su jeb.. četrnaestogodišnje djevojčice – ako želite precizno objašnjenje.

Oni [Epstein i Maxwell] bi samo ucjenjivali ljude, oni bi samo tako ucjenjivali ljude.

Ben-Menashe je tajanstveni izraelski biznismen podrijetlom iz Irana, koji tvrdi da je za Mossad radio od 1977. do 1987. godine.

Uhićen je 1989. u SAD-u zbog optužbi za trgovinu oružjem, ali oslobođen je 1990. nakon što je porota prihvatila da djeluje u ime Izraela.

Izrael se pokušao distancirati od njega, pri čemu su vladini izvori rekli kako nikad nije imao nikakve veze s obavještajnim službama, iako su drugi mediji – i u SAD-u i u Izraelu – potvrdili da jest.

Kasnije je napisao knjigu pod nazivom Profits of War: Inside the US-Israeli Arms Network („Profiti rata: Unutar američko-izraelske mreže oružja“), a početkom devedesetih tvrdio je da je Robert Maxwell, Ghislainein otac, radio za Mossad.

Ben-Menashe tvrdi da je Robert Maxwell upoznao Epsteina s Mossadom i da se kasnije umiješala Ghislaine.

Dosjei britanskog ministarstva vanjskih poslova, objavljeni 2003. godine, izgleda da potkrepljuju tvrdnje da je Robert Maxwell možda bio špijun, a jedno izvješće opisuje ga kao „potpuno lošeg lika“ kojeg financira Rusija, a drugo govori o „upitnim aktivnostima“.

Dok je obitelj Maxwell oduvijek opovrgavala takve izvještaje, obiteljska prijateljica Laura Goldman u knjizi kaže: „Osjećam se da je vjerojatno bio agent Rusa, Izraelaca i Britanaca. Vjerujem da je Ghislaine nastavila njegovo djelo.“

Nije poznato jesu li Maxwell i Epstein prikupili bilo kakve obavijesti o prijatelju princu Andrewu u njihovom navodnom špijunskom radu – iako knjiga sugerira da je kraljevski potomak bio meta iznuđivanja informacija pod ucjenama.