Jack Phillips, pekar koji se našao metom sudske parnice jer je zbog svojih vjerskih uvjerenja odbio ispeći kolač za vjenčanje istospolnom paru, ponovno se našao u sličnoj situaciji i ponovno mora ići na sud. Ovaj put je odbio ispeći tortu za proslavu promjene spola.

Prethodni postupak protiv Phillipsa, vlasnika pekarnice Masterpiece Cakeshop iz Colorada, okončan je 2018. godine na Vrhovnom sudu odlukom 7-2 u Phillipsovu korist.

Ovaj put Phillips je odbio izraditi tortu za proslavu promjene spola. Colorado Civil Rights Commission, institucija za promociju liberalnih stavova i pravno šikaniranje neistomišljenika, podigla je tužbu protiv Phillipsa koja je potom odbijena nakon što je Phillips podnio protutužbu za šikaniranje.

Čim je prošao rok za žalbu lokalni „trans aktivist“ i pravnik imenom Autumn Scardina ponovno je nazvao Phillipsovu pekarnicu kako bi naručio istu tortu, te je nakon ponovne odbijenice podignuo tužbu protiv Phillipsa na državnom sudu. Scardina traži 100.000 dolara odštete.

Phillipsa će i ovaj put, kao i do sada, pred sudom zastupati udruženje odvjetnika Alliance Defending Freedom (ADF).

Nije bilo dovoljno da Jack izgubi 40 posto svojeg prometa nakon prve tužbe. Nije bilo dovoljno da Jack mora svoju slobodu braniti na Vrhovnom sudu. Nije bilo dovoljno ni to što su Jack i njegova obitelj godinama morali trpjeti zlostavljanje, pa čak i smrtne prijetnje. Za neke neće biti dovoljno sve dok njegova pekarnica ne zatvori vrata a Jack Phillips financijski propadne. Oni žele da Jack, običan američki poduzetnik, plati visoku cijenu zato što želi ćivjeti u skladu sa svojim uvjerenjima.

Pekarnica mora platiti 135.000 dolara odštete lezbijskom paru kojem nije htjela ispeći svadbenu tortu

Phillips se nije jedini našao metom zlostavljanja raznih LGBT udruženja, primjera ima puno. Jedan od njih je i primjer obiteljske pekarnice koja je morala isplatiti 135.000 dolara odštete jer nije htjela ispeći svadbenu tortu lezbijskom paru.