Nemam dokaza“, rekao je James Mattis, američki ministar obrane, „ono što želim reći jest da razne skupine na terenu, nevladine udruge i borci, kažu da je sarin upotrijebljen, stoga tražimo dokaze“.

Američku, pa i svjetsku javnost ponovno se bombardira s pomalo već dosadnim i otrcanim pričama o „kemijskom oružju“ i „oružju masovnog uništenja“, za kojeg, gle čuda, ponovno nema nikakvog dokaza, no vodeći ljudi Pentagona svejedno su zabrinuti jer su sirijski Mirko i Slavko na Twitteru objavili fotografiju gdje Mirko drži nešto na licu jer navodno ima problema s disanjem, a problem je izgleda uzrokovao famozni plin sarin.

[do_widget id=text-53]

Kao i u prethodnih nekoliko slučajeva, američki dužnosnici ponovno prijete vojnom reakcijom prema sirijskom režimu temeljem izjava raznih udruga i pobunjeničkih boraca na terenu.

Ovaj put izgleda da se radi o tvrdnjama koje su u javnost plasirale takozvane „Bijele kacige“, samoprozvana civilna zaštita financirana od strane zapadnih vlada koja djeluje isključivo na područjima pod kontrolom sirijskih pobunjenika, uključujući terorističkih organizacija poput Al Nusra Fronta.

IZVORReuters