U sveopćem tragikomičnom jadu i očaju zbog nemoći da svijet uvjere u još jednu laž, Amerikanci su odlučili nastaviti s očitim – lažima. Naime, višestruko ponavljana laž s vremenom postaje istina.

Pentagon je tako u ponedjeljak objavio nove „dokaze“ koji navodno prikazuju vojnike Iranske revolucionarne garde kako izvode napad na tankere u Zaljevu Oman.

Američka vojska tvrdi da su fotografije snimljene iz mornaričkog helikoptera dok su „iranski“ vojnici očito spremno pozirali i glumili kako skidaju „neeksplodiranu“ minu s trupa japanskog tankera Kokuka Courageous.

Novi „nepobitni dokazi“ došli upravo kada američka vlada pokušava uvjeriti Kongres i saveznike da su optužbe protiv Irana istinite, dok Iran i većina normalnog svijeta jasno vidi kako je riječ o još jednoj „false flag“ operaciji tipičnoj za američko-izraelski modus operandi otvaranja novih ratnih sukoba.

Iran je odgovoran za napad, bazirano na video dokazima i resursima te vještinama potrebnim za brzo uklanjanje neeksplodirane magnetne mine,“ navode iz Vrhovnog zapovjedništva američke vojske, iako se iz fotografija ni po čemu ne može zaključiti tko su osobe prikazane na njima.

Pored svega, Pentagon je objavio kako SAD na Bliski istok šalju još 1000 vojnika.

Sada smo potpuno sigurni da Iran stoji iza napada, iako se nigdje ni na koji način ne može utvrditi tko su ljudi na fotografijama, koji brodovi su u pitanju, gdje je lokacija snimanja… Dakako, nitko nikad nije čuo za Photoshop, After Effects niti bilo kakve slične alate za manipuliranje fotografijama, pa nam preostaje da svi vjerujemo u viđeno na osnovu nečijeg tumačenja.