U Peruu pronađene mumije nepoznatog, moguće izvanzemaljskog porijekla

U peruanskoj pustinji Nazca pronađeno je pet mumija nepoznatih stvorenja, za koje znanstvenici još nisu uspjeli utvrdili radi li se o ljudima, ili nekoj do sada nepoznatoj vrsti, pa čak možda i izvanzemaljcima.

Mumije su oko 170 centimetara visoke, potpuno bijele, sa po tri prsta na rukama i nogama. Njihova tijela, za koje je rečeno da pripadaju ženskom spolu, nemaju uši niti noseve.

Znanstvenici još nisu uspjeli odrediti porijeklo ovih mumija, no otkriće je izazvalao veliku pažnju. Profesor Konstantin Korotkov sa sveučilišta u Sankt Petersburgu, koji je bio dijelom međunarodne ekspedicije koja je pronašla mumije, rekao je da je najbitnije usporediti gene mumija s genima različitih dijelova ljudske populacije.

Nakon toga, postat će jasno radi li je o Cro-Magnonu, odnosno nekoj mutaciji naše vrste, ili se radi o sasvim drugom biću. Trenutno, ne možemo donijeti konkretne zaključke.

Korotkov smatra da se ipak ne radi o bićima izvanzemaljskog porijekla, već o „humanoidima koji su nastanjivali naš planet u prošlosti, a zatim nestali uslijed određenih prirodnih procesa“.

Očekuje se da će istraživanje trajati nekoliko mjeseci. Usporedne studije vrše se u SAD-u, Meksiku i Rusiji, kako bi se pridobili relevantni podaci.

Glede tvari koja je korištena za postupak mumifikacije, Korotkov kaže da je njen sastav nepoznat, no da „odgovara južnoameričkoj tradiciji korištenja biljnih tinktura za mumifikaciju tijela“.