Njemački ogranak poznate organizacije za prava životinja PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) nedavno je predložio da se muškarcima zabrani seks zbog njihovog navodnog negativnog utjecaja na okoliš.

PETA ukazuje na studiju iz prošle godine koja tvrdi da muškarci ispuštaju oko 41 posto više stakleničkih plinova od žena zbog svojih prehrambenih navika, a PETA Njemačka tvrdi da je problem konzumacija mesa.

“Činjenica da njemački ‘gospodari roštilja’ vjeruju da moraju dokazati svoju muškost sebi i svojim vršnjacima konzumiranjem mesa nije samo na štetu životinja”, rekao je Cox. “Sada postoje znanstveni dokazi da otrovna muškost također šteti klimi.”

Predlažući zabranu seksa i reprodukcije, kao i porez na meso za muškarce, Cox je naveo da “svako nerođeno dijete godišnje uštedi 58,6 tona CO2-ekvivalenata”.

“Svim očevima koji još uvijek peku meso na roštilju i još uvijek žele djecu s budućnošću vrijednom življenja na planetu pogodnom za život, preporučujemo promjenu načina života”, rekao je.