Peticija kojom se traži da se „Antifa“ skupine proglase teroristima prikupila 100.000 potpisa

Foto: Jason Cannolly / AFP

Peticija kojom se službeno traži od Bijele kuće da se takozvane „Antifa“ skupine proglase terorističkom organizacijom prikupila je 100.000 potrebnih potpisa, nakon čega je Bijela kuća dužna očitovati se na zahtjev peticije.

Peticija je pokrenuta 17. kolovoza, i u tri dana je prikupila 100.000 potpisa, koji su potrebni da bi peticija bila službena, te je vladina administracija dužna očitovati se i dati odgovor na nju.

Prijašnja administracija obvezala se odgovoriti na peticije u roku od 30 dana, na svaku peticiju koja prikupi više od 100.000 potpisa, te je na ovaj ili onaj način odgovorila na više od 300 njih od pokretanja projekta 2011. godine. Trenutna administracija pak nije ažurna po tom pitanju, te je već desetak peticija i zahtjeva ostalo neodgovoreno u ovih pola godine.

Takozvani „Antifa“ pokret hvali se kako se svojim akcijama bori protiv „fašizma i neonacizma“, no pogotovo u posljednje vrijeme na meti su im se našli gotovo svi koji ne misle kao oni, što u Americi uključuje i sve koji na bilo koji način iskazuju domoljublje. Mahanje američkom zastavom dovoljan je povod da vam iz njihovog pravca doleti cigla u glavu. Nasilje je postalo njihov zaštitni znak, a naravno pravdaju ga već poznatim klišejem „borbe protiv fašizma“, bez obzira koliko on imaginaran bio.

Autor peticije upravo i naglašava „njihove nasilne akcije u mnogim gradovima i upletenost u ubojstva nekoliko policijskih dužnosnika diljem SAD-a“.

Dodaje da je „terorizam definiran korištenjem nasilja i zastrašivanjem s ciljem ostvarivanja političkih ciljeva“, te poziva vlast da bude „konzistentna u svojim potezima“.

Kao što je ISIL opravdano proglašen terorističkom skupinom, isto mora biti učinjeno i s Antifa terorističkom skupinom, radi principa, integriteta, morala i sigurnosti“, stoji u peticiji.

Autor: Tribun